Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Artikler

Siste fra Ungdomsavdelingen

torsdag 1. juni 2023

01.06.2023

Junior handler samling 25-27 august 2023 Avd Arendal

 


10.08.2022

Junior Handling!

Det ble avholdt et lite møte under Nordisk vinner på Maura. Det ble gitt en en liten gjennomgang for satsning videre og planen er å få til en samling i løpet av høsten. Samt få på plass en handlingsplan videre. Komiteen takker for de som var tilstede og meldte sine barn/unge til å bli junior handlere. Det er plass til mange flere og håper at flere vil melde seg på. Send oss info om det er flere som vil melde seg på eller har spørsmål til nschk.juniorhandler@gmail.com 

Mvh Juniorhandler komiteen


03.07.2022

Til alle ungdommer

Nå har det blitt dannet en komite bestående av erfarende tillitsvalgte og tidligere junior handler.

Tore Larsen avd Arendal
Katarina Groth avd Kongsberg
Carina Hesjedal avd indre Østfold

Komiteen starter arbeidet nå etter att ungdomsarbeidet har ligget nede siden før pandemien.
Det er ingen juniorer som har blitt med enda og det vil bli ett infomøte for ungdommene lørdagen på Norsk Vinner.
Da vil vi kunne registrere hvem som eventuelt vil være med og vi håper nye vester er klare til NV.
Ønsker du å være med og lære litt om det å ha schäferhund, lære å handle hunder, trene hunder osv. så er dette en fin mulighet.
De som vil være med å kjøpe sin vest så vil vi registrere:


 Navn
 Alder
 Foresatte
 Avdeling


Etter dette vil komiteen kunne starte arbeidet med evnt en samling, informasjon ut til avdelinger lokalt osv.

Ungdomskommiteen


21.12.2021

Resultater beste juniorhandler

 1. Pernille 151p
 2. Anine 75 p
 3. Maria 54 p

Under oppdatering og mer skriv om dette kommer


24.08.2021

Hei ungdommer!

Den løpende konkurransen der vi samler poeng på utstillinger gjennom året vil avsluttes 13. September 2021. Der etter begynner vi på neste sesong. Det vil si at mandag 13. September vil jeg at alle sender inn poengsummene sine til meg.


Mvh Christopher


10.08.2021

Hei ungdommer og foresatte.

Det siste året har vi opplevd en vanskelig situasjon, som dessverre har gått kraftig på bekostning av mulighetene til å kunne arrangere fellesarrangementer for ungdommene. Det betyr på ingen måte at vi har sluttet å arbeide med prosjektet. 

Til neste år har vi som målsetning å arrangere to arrangementer, i tillegg til ett fullverdig arrangement på Norsk Vinner. I den tro og håp om at verden er tilbake til normalen neste år. Et av disse arrangementene blir troligvis en sommerleir i området i nærheten av Tønsberg, i samarbeid med HBU. Vi ser for oss at dette vil bli avholdt i starten av sommerferien, i ukene etter skoleslutt. 


-Christopher


21.09.2020

Hei

Vi har gleden av å kunne invitere til ungdomssamling 13 til 15 November på Sørumsand hos avd. Romerike. Under samlingen vil vi gå gjennom handling av hund, høre historier om norske bragder, og så skal vi ha det gøy sammen med korona-vennlige leker. 

Vi vil følge strenge regler rundt korona. Det vil være folk som kommer uten i fra, for å bidra med hund. Disse vil ikke ha nærkontakt med ungdommene. Det er også ønskelig at så mange som mulig kan ta med egne liner, vi har noen å låne bort, disse vil bli desinfisert i forkant. 

Påmelding til Chrizand@online.no
Frist 01.11.2020

Øvrige spørsmål kan sendes til Christopher Andersen på mobil 94971452, mail Chrizand@online.no, eller messenger


22.09.2020

Årets konkurranse er regnet ferdig.

Vil først og fremst gratulerere alle som har sendt inn, og håper dere drar med enda fler neste år.

( 14-18 år )
Nr 1. Pernille Thane Larsen  
Nr 2. Maria Kinsarvik Steinsland
Nr 3. Marlene Sjonfjell Egeland
( 9-13 år )
Nr 1. Anine Ludvigsen

Det utslagsgivende ble Norsk Vinner i fjor. Så her er det bare å hive seg rundt, for denne konkurransen er vid åpen. Det har vært en enorm utvikling på dere i år. Nå håper vi bare medlemmene ikke sover i timen, og bruker dere. Da dere danker ut de fleste "oldisan"."


07.09.2020

Per 31/8-20 er det blitt overført 4314,- over til UA kontoen. Disse pengene er det deltagere på NV2020 ikke skulle ha returnert, men donert UA. UA ansvarlig er dypt takknemlig.


07.09.2020

Hei

I neste ledd av satsingen rundt ungdomsarbeidet vil meg vende meg til avdelingene. Tanken er å starte et samarbeid rundt ungdommer, enten i eller rundt klubben på et lokalt plan, i tillegg til de tiltakene vi har på sentralt plan. En følge av fjorårets hundesykdom og årets pandemi har gjort det vanskelig å gjennomføre planlagte arrangementer på sentralt nivå. Det har vært gjort flere tiltak på lokalt plan med ulikt hell. Derfor er det for meg helt åpenbart at vi trenger flere tiltak for å engasjere ungdommene i avdelingene.

Ett mål vi bør ha som klubb, er at hver avdeling skal ha et tiltak for å ta vare på, engasjere, og rekruttere nye ungdommer i klubben. Det finnes forskjellige former for tiltak, avhengig av lokasjon, populasjon og plass. Noen avdelinger ser jeg for meg kunne startet en egen ungdomskomité, mens for andre kan det være en idé å invitere barna en gang i måneden til utstillingstrening; der de kan få muligheten til å gå med valper og unghunder. 

Det jeg vil videre fremover nå, er at hver avdeling sender en mail til meg der dere beskriver dagens tilbud for ungdommer. Hvilke tiltak som allerede eksisterer, og hva dere kunne tenke dere å gjøre i fremtiden for ungdommene. Håpet mitt er at alle avdelinger har et fungerende ungdomstilbud innen neste år er omme. Trenger dere tips eller råd for å komme i gang, eller har spørsmål, så ikke nøl med å ta kontakt. 

Mvh
Christopher Andersen
Leder Ungdomsarbeidet NSchK


08.07.2020

Det er opprettet ett skjema om det er noen som ønsker å ta kontakt med ungdomsansvarlig Skjema: Kontakt Ungdomsansvarlig

20.06.2020

Selv om ungdomssamlingen nå dessverre på lik linje med Norsk Vinner må flytte på seg. Så ikke fortvil over det. Vi arbeider fortsatt mot planen å avholde to samlinger i år. I utgangspunktet skulle arrangementet bli brukt som kursing og oppkjøring mot NV, vi jobber fortsatt med å få det til slik.

Christopher


20.05.2020

I tråd med anbefalinger fra FHI ser vi at det er mulig å arrangere ungdomssamling på lik linje som originalt tenkt. Derfor velger vi å kjøre på i det samme løp som tidligere. Det vil medfølge et kompendiet som omhandler smitteverntiltak og regler for arrangementet. Utover det er det også satt opp en påmeldingsfrist på 7. Juni. Dette er fordi avdelingen skal få planlegge sine arrangementer på best mulig vis, samt ansvarlig for arrangementet får gjort et grundig arbeid rundt og med de tiltakene som er påkrevd/anbefalt.

Chris


06.05.2020

Hei kjære ungdommer! 

Dessverre ser vi at sesongen i beste fall er kraftig forsinket. Heldigvis ser det ut til at vi snart er i gang med kurs og lignende. Dersom dere trenger hjelp til å finne kurs, eller hvor dere skal lete. Send meg en melding, så skal vi hjelpe dere! Er det andre spørsmål send meg en melding, så prates vi :D 

Christopher


05.04.2020

3-5. Juli !!

Når sommeren er i gang, og ting forhåpentligvis har blitt bedre i verden. Håper jeg vi atter en gang kan samle oss og ha det morsomt og lærerikt sammen! Arrangmenet er for ungdommer med medlemskap i NSchK.

Samlingen vil foregå hos avd. Nordenfjeldske. Der skjer også overnatting, opphold osv.

Denne gangen vil hovedopplegget handle om handling av hund, og det vil bli litt forberedelser til Norsk Vinner. Det vil si at man kan skal få kjenne på et mangfold av hunder, som kanskje har litt forskjellige anatomiske- og psykiske-anlegg for utstilling.

Når det gjelder transport så er det ikke helt sikkert om det går fly. Vi skal uansett gjøre det vi kan for å få med alle.

Arrangementet vil i sin fullhelhet opprettholde de anbefalinger FHI velger å sette for gjeldene dato. Det gjelder også om arrangmenetet må avlyses.

Håper inderlig vi sees, og frem til da; Tren, lek, og ha det morro med hund 😀

Dere finner Christopher Andersen på mobil: 94971451 eller på messenger. Har dere spørsmål om arrangementet, trenger hjelp til noe, eller har lyst til å hjelpe til. Ta gjerne kontakt!


28.03.2020

Det er opprettet en skjult gruppe for ungdommer enten direkte tilknyttet, eller som kunne tenke seg å være en del av ungdomsarbeidet. Gruppen er forbeholdt for ungdommene, og foreldere. Kunne du tenke deg, eller kjenner du noen som kunne tenke seg å bli med, er dere hjertelige velkomne!

På gruppen håper jeg at det blir delt bilder, tips, og informasjon. Det kommer også til å komme noen utfordringer eller "challenges", som ungdommen liker å si. Disse tidene vi er inne i er perfekte til å gjøre noe artig med hundene, enten egne eller i familien.

-Christopher


25.02.2020

NKKs Særkomité for utstilling vedtok å innføre en nedre aldersgrense på 10 år for å delta/ stille hund i ordinær ring på alle offisielle og uoffisielle utstillinger med virkning fra 1.7.2020. For deltagelse i barn og hund vil det ikke foreligge en nedre aldersgrense. Dette betyr at på våres FCI-stevner vil barn under ikke 10år ikke kunne føre hund under den offisielle delen. Dette berører ikke våres utstillinger etter tysk mønster.

Siste fra HS

fredag 27. januar 2023

02.05.2023

Referat rep. møte 2023 finner du her. Referat rep.møte 2023


27.01.2023

HS INFORMERER NR 1/2023


Hovedstyret vil ønske alle et riktig godt nytt år!
Norsk Vinner blir i år arrangert på Kongsten Fort i et samarbeid mellom avdeling Fredrikstad og HS.

HBU søker en avdeling som vil påta seg å arrangere NM LYDIGHET OG NM IGBH 2023.

Invitasjon til arrangør av NM LP og NM IBGH Vi har etter innspill fra utøvere, tidligere erfaringer og ikke minst et ønske om å løfte fokus på våre utøvere i LP og IBGH besluttet å arrangere et eget NM for LP og IBGH for NSchK. Vi tror dette vil være bra for både utøvere og forhåpentligvis øke oppmerksomheten rundt arrangementet. I den forbindelse er vi avhengig av en teknisk arrangør. Er dette noe din avdeling kan påta seg i 2023? Vi har sett for oss siste helgen i august som en aktuell dato. Avdelinger som ønsker å påta seg dette arrangementet bes sende en søknad til HBU snarest. Søknadsfrist 15/2.

Dette HS Informerer inneholder også viktig informasjon om påmelding til representantskapsmøte, kostnadsfordeling etter disse møtene. I år vil det ikke være noen agenda/program på søndag. Frist for påmelding er 1. mars. Se vedlegg.

Vi vil også å minne alle avdelinger på å sende inn protokoll og regnskap så raskt som mulig etter avholdt årsmøte.

Nye utstillingsregler er vedlagt. https://www.nschk.no/offisielle-utstillingsregler-27812s.html 

Det er spesielt i punkt 1 Organisasjon og ledelse og punkt 3 under vaksinasjonsregler som det er endringer. Oppdateringer er i henhold til NKKs regelverk.

KURS FOR TILLITSVALGTE PÅ TEAMS.
Avlskåring, gjennomføring for avdelinger
Torsdag 2. mars kl. 19.00 blir det avholdt gratis kurs for tillitsvalgte på Teams.
Det er HAR som holder kurset for tillitsvalgte rundt i avdelingene.
Vi ønsker å bidra til større arrangør-kompetanse ved avlskåringer.
Ta ansvar og meldt på flere tillitsvalgte fra din avdeling.
Det følger eget påmeldingskjema med HS Informerer.
Frist for påmelding er 26.02.2023

Med vennlig hilsen
Hovedstyret


06.12.2022

HS INFORMERER NR 5 – 2022 

Desember er her, terminfestede stevner er over for i år og vi går in en litt roligere periode med  julefeiring og fridager. 

Avdelingene jobber nå med å planlegge avdelingenes årsmøte. Vedlagt finner du lover for  gjennomføring av årsmøter. 

Fra sentralt hold så blir terminlister for 2023 lagt ut på klubbens hjemmeside. 2023 starter opp med ringsekretær-kurs for utstilling etter tysk mønster. 

Vi har mottatt påmeldinger så kurset vil bli gjennomført. Dersom din avdeling mangler  kompetanse på dette og vil ha med noen på kurset, ta kontakt omgående

I løpet av februar 2023 blir det kurs for tillitsvalgte på Teams. 

Første kurs blir AVLSKÅRING, GJENOMFØRING FOR STEVNE-ARRANGØR. Påmelding til dette vil komme til avdelingene. 

Dette er et gratis tilbud og man kan melde på de som er aktuelle for dette i avdelingen. 

Hovedstyret vil med dette takke alle tillitsvalgte i avdelinger og fagutvalg for jobben som  gjøres med utrettelig innsats og vi ønsker alle en riktig god jul og ett godt nytt år. 

Med vennlig hilsen 

HOVEDSTYRET

Årsmøte for avdelinger

HS referater


12.10.2022

HS INFORMERER NR 4-2022


Vi skriver oktober og det meste av stevne-aktivitet er på hell.
Kun noen helger til med terminliste festet aktivitet igjen i 2022.
I denne utgaven av HS informerer så er det med skjemaer for søknad om utstillinger, tester, prøver og avlskåringer for 2023.
Selv om det er mulighet for å søke med kortere frister så vil vi ha en oversiktlig komplett terminliste for 2023.
Se skjemaer i vedlegg.

Hovedstyret minner også om frister for å søke HS ærespriser for 2022.
Frist er 30 november.
Se regler her:
https://www.nschk.no/hs-aerespris-i-bruks-27798s.html 
https://www.nschk.no/hs-aerespris-i-igprik-27800s.html 
https://www.nschk.no/hs-aerespris-i-lp-27801s.html 
https://www.nschk.no/hs-aerespris-i-utstilling-27802s.html 
Resultater sendes til post@nschk.no 

Uke 42 er jubileumsboka lovet levert fra trykkeriet.
Vi sender da fortløpende ut til de avdelingene som har sendt in bestilling .
Mangler din avdeling skjema som ble sendt ut med forrige HS informerer ta kontakt.

RINGSEKRETÆR KURS 2023
Vi har behov for å utdanne flere personer til ringsekretærer og skrivere til våre arrangementer.
Vi inviterer nå til ringsekretær kurs for utstilling etter tysk mønster.
Se annonse og ta ansvar slik at din avdeling har utdannet personell som kan gjøre en god jobb.
Teori vil være på teams og praksis på utstillinger.
https://www.nschk.no/svarskjema-5941.html 

Hovedstyret informerer at representantskapsmøtet 2023 blir 15.04.2023.
Sted må vi komme tilbake til.

Hovedstyret


06.09.2022

HS informerer nr. 3 -2022

 

Sommeren 2022 er hell og høstens aktiviteter er i gang med utstillinger og prøver.

 

Styret/HBU vil takke avd. Indre Østfold for et vellykket NM i IGP/IGPFH siste helg i juni.

Sølen-uka 2022 er historie og igjen var dette en stor suksess. Uka som mange gleder seg til og som er årets høydepunkt for disse. Her er et bredt tilbud på bruks- og lydighets trening med dyktige og erfarne instruktører. Dette er blitt er svært populært tilbud – og plassene blir raskt fylt opp.

Vi vil derfor oppfordre avdelinger i andre deler av landet om å arrangere noe tilsvarende i sitt lokalområde. Det trenger ikke være stort og bredt i starten – men at man har et tilbud innen f.eks. to – tre grener. Vi håper noen kan ta utfordringen i nord og vest neste år.

Stor takk til primus motor Ronny Vestli for den jobben han legger ned for at disse kursene blir en suksess år etter år!

 

Norsk/Nordisk Vinner er gjennomført med meget god deltagelse. Mye folk og god stemning.

 

100-års komité har jobbet dette året for å markere at vår klubb har jubileum og skape aktiviteter rundt dette.

Det har blitt lagt ned utallige timer for å lage en bok om schäferhundens historie i Norge.

Den boka blir bra og bør være i alle hjem!

For å distribuere/selge denne boka trenger vi hjelp av avdelingene til denne dugnaden.


Vi håper alle avdelinger vil selge internt og legge inn en samlet bestilling vi kan levere samlet til hver avdeling. Bestillingsskjema ligger som vedlegg til denne mailen.

Det blir trykket 1500 bøker. Trykk HER for bestilling i PDF eller HER for Word

Det var planlagt en 100-års jubileumsfest i november, men den måtte dessverre avlyses da det har vært lite interesse til å ville være med dette.

 

Vår organisasjon trenger flere hender som vil jobbe i ringen utstilling som skrivere og ringsekretærer.

Vi planlegger å starte opp ringsekretær kurs for utstilling etter tysk mønster.

Har din avdeling kandidater som har lyst til å lære mer og virke i ringen utstillinger?

Her vil teori være TEAMS og praktisk arbeid utstillinger. Annonse for dette kommer senere.

 

Før sommeren ble det etablert eget profileringstøy i god kvalitet for Norsk Schäferhund Klub. Se mer av dette på vår hjemmeside.

https://nschk.ourwear.shop/Products/

 

Høsten går fort og det er snart tid for å planlegge for aktivitet i 2023. Snakk litt med nabo-avdelingen dere ikke arrangerer samme datoer.

 

Vi ønsker dere en fin høst med mye aktivitet!

 

Styret


30.08.2022

HS vedtok på styremøte 22/8 å avlyse jubileumsfesten 5. november p.g.a. av veldig liten påmelding.

Kostnaden ved å arrangere fest for kun 2,5% av medlemsmassen ble vurdert som uansvarlig.

 

Pengene som var avsatt til fest blir heller lagt i 100 års boka som blir en kjempeflott bok om alt som har skjedd i klubben og med hunden vår. Avl og oppdrett gjennom de siste 50 år, Norske vinnere, NM vinnere, alt hva Schäferhunden blir utdannet og brukt til og mye, mye, mer – Gled dere.

 

Bestillingsskjema for boka vil bli sendt ut til avdelingene, så skriv dere på disse listene og bestill her julegave til kjente og kjære.

Da kan vi få levert ut et stort antall til hver avdeling samlet. Dette er nok den enkleste måten å distribuere boka ut på. Det å sende en og en bok blir dyrt og veldig mye jobb.


23.05.2022

Minner om frist for Schäferhunden nr. 2 – Frist er 30/5. Alle innsendinger sendes redaktøren.


16.05.2022

HS informerer nr 2

Trykk HER for å lese


07.03.2022

Vedlagt finner dere rep.mappen for representantskapsmøtet 2022 på Quality Airport Hotel Gardermoen.
Vel møtt.
Mvh
Norsk Schäferhund Klub

07.02.2022

En liten teaser på NV2022.


28.01.2022

Hjemmeside oppdatert med HS Ærespriser Side: HS Ærespriser


12.01.2022

Oppdatert §3-4 https://www.nschk.no/retningslinjer-for-rad-og-utvalg-i-nschk-27811s.html . Laget søknadsskjema for Søknad på Fårehunden https://www.nschk.no/svarskjema-5717.html 


10.01.2022

Alle medlemmer i NSchK (Norsk Schäferhund Klub) kan oppnå følgende rabatter på dekk hos First Stop ( www.firststop.no ).

Avtale NSchK og First Stop


22.12.2021

Fredelig jul og et godt nytt år!


17.12.2021

Hjemmesiden oppdatert med oversikt på avd Sarpsborg. Bladet er lagt ut. Terminliste er oppdatert på HBU og HAR. Google kalenderen er oppdatert med alle NSchK aktiviteter for 2022


09.12.2021

Hei alle våre medlemmer
 
Vi trenger hjelp av dere. 
Sittende HS prøver å redusere kostnader i alle ledd, og vi jobber hele tiden med å bli bedre. Vi har sendt ut bladet vårt Schäferhunden i mange år og har nå startet med å vaske medlemslistene, så vi ikke sender ut flere blader enn nødvendig. 
 
Men vi trenger hjelp av dere. Siden blad nr. 1 i 2020 og til i dag har det kommet 502 blader i retur.  Noen kan skyldes posten, men mest ligger dette på oss selv. Vi får våre medlemslister av NKK, og medlemslistene blir ikke vedlikeholdt av NKK. Har du flyttet, så blir ikke dette oppdatert.
 
Vi trenger dere alle til å logge dere inn på "Min side" på NKK https://www.dogweb.no/minside og sjekke at adressefeltet/e-post/mobil er 100% riktig. Om dere ikke får dette til, send en mail til medlem@nkk.no . Ved en liten feil på postnummeret, så kommer ikke bladet fram og blir returnert.
 
På forhånd takk
 
HS


26.11.2021

Vedlagt finner du NSchK sitt høringssvar. Endringer i lov om hundehold - Hundeloven

Trykk HER for å lese


02.11.2021

Klageskjema som skal behandles av DU

HS innfører en standardisert oppstart av saker som skal til behandling i DU.

Det skal IKKE sendes direkte til medlemmer i HS eller fagutvalg. Slike henvendelser vil ikke bli behandlet.

En henvendelse skal komme i form av et fast oppsett som inneholder grunnleggende opplysninger; Navn, medlemskap og en mest mulig konsis beskrivelse av hva som ønskes undersøkt og skjema som skal brukes finner du her https://www.nschk.no/svarskjema-5674.html .


07.10.2021

Informasjon fra Foto Urma.
 
"Efter en lång tids sjukdom så är nu alla bilder från Norsk klara! Om du vill se uppställningsbilderna på din hund så sänd ett mail till Urban på info@fotourma.se så får du ett svarsmail med ptov på din hunds bilder"
 
Dere vil da få tilsendt en prøve på bildet fra Norsk Vinner, med nr. på som dere kan bruke for å bestille hvis dere ønsker.

14.07.2021

 
Nå er årets høydepunkt for mange kun få dager unna. Noen er allerede på vei, mens andre pakker for fulle mugger.
Uansett så ser vi i HS fram imot å endelig få ønsket dere alle velkommen til Norsk Vinner og NM i lydighet.
Husk og ta med dere godt humør og solkrem, da det er meldt godt sommervær denne helgen. 
Kjør forsiktig. 
 
PS. Det er meldt veldig varmt til helgen, så husk mye luft til hunden og mye vann. https://www.yr.no/nb/v%C3%A6rvarsel/daglig-tabell/1-102617/Norge/Viken/Nannestad/Maura Vi har ingen å miste.
 

20.05.2021

HS beklager

I referatet fra HS-møte 26.04.21 ble det ved en inkurie lagt ut opplysninger om DU-sak. For å hindre spekulasjoner / rykter opplyses følgende fakta:

HS mottok opplysninger som rutinemessig ble undersøkt av DU. Konklusjon fra DU var henleggelse som intet klanderverdig forhold. HS var enig.


HS beklager hendelsen
.


27.04.2021

Nye styre er konstituert, og HS ønsker nye medlemmer velkommen.

HS


09.04.2021

 

Til NSchKs Representantskapsmøte - delegater

 

I morgen lørdag 10. april arrangeres Norsk Schäferhund Klub Representantskapsmøte, digitalt via Teams.

Møtet varer fra 10.00 – 18.00, med innlogging fra klokken 09.00. Vi ber innstendig om at delegatene logger seg på i god tid før klokken 10.00.

 

Dere vil iløpet av ettermiddagen ha mottatt alle lenker dere trenger fra e-postadressen «noReply@smartdialog.no».

Vi har fått tilbakemeldinger om at denne e-posten kan havne i søppelpostkassen/spamfilteret til enkelte. Vi ber derfor de av dere som ikke har mottatt denne e-posten i dag, om å sjekke grundig i søppelpostkasse/spamfilter.


Hvis dere fortsatt ikke finner e-posten fra «noReply@smartdialog.no» må dere si ifra til undertegnede, slik at vi får sendt dere nye lenker før lørdagens RS-møte
.

 

Vel møtt!

Mvh
Norsk Schäferhund Klub
Konstituert sekretær
John-Harald Nymoen
Mob +4795886017
 

19.03.2021

Hovedstyret ser at smittesituasjonen og smittevernbegrensningene på dette tidspunkt er slik at det er umulig å gjennomføre fysisk.

Husk å sende inn påmelding dere som ikke har gjort dette, samt protokoll med regnskapet.

Utsatt Representantskapsmøte 2020 og Representantskapsmøte for 2021 avholdes 10. april 2021 elektronisk.

Representantskapsmøte 2020 og 2021
Lørdag den 20 mars 2021 fra kl. 10.00 – 18.00 
Registrering fra kl 09.00-09.45, møtestart kl 10.00

Saksliste/saksdokumenter:

Saksdokumenter til møtet ble offentliggjort på klubbens nettsider 19. mars 2021. De ligger under "Siste fra NSchK" på denne www.nschk.no.
 

Forberedelser til- og gjennomføring av digitalt Representantskapsmøte

Med bakgrunn i koronasituasjonen gjennomføres det i år et tilpasset digitalt Representantskapsmøte (Rep møte). Møtet vil foregå på Teams, og delegatene vil i forkant av Rep-møte motta nødvendige lenker fra e-post-adressen «noReply@smartdialog.no». E-poster fra denne adressen sendes altså på vegne av NSchK i forbindelse med avholdelsen av Rep-møte, og kan trygt åpnes.

På Representantskapsmøtet vil det bli benyttet «SmartVote digitale landsmøtesystem». For deg som delegat/deltager betyr det at du får tilgang til en nettapplikasjon (delegatapp) hvor du kan melde deg på talerlisten, avgi dine stemmer og legge inn endringsforslag.

Det vil bli avholdt ett prøve-Rep-møte tidligere i samme uke for å sikre en god gjennomføring av selve Rep-møte. Mail vil bli sendt påmeldte delegater. Det bes om at delegatene deltar på dette. På prøven er målet at alle skal få koblet seg opp på Teams-møtet og få en innføring i bruken av SmartVote delegatapplikasjon.

Du vil motta en e-post med to lenker, en til SmartVote og en til Teams-møtet fra «noReply@smartdialog.no» i forkant av prøven og selve Representantskapsmøtet. Lenken til delegatapplikasjonen vil være den samme, men lenken til Teams-møtet vil være forskjellig. Det er derfor viktig at du benytter riktig e-post til riktig møte.

Vi oppfordrer representantene til å være ute i god tid før møtestart.

 
Mvh
Norsk Schäferhund Klub
Konstituert sekretær
John-Harald Nymoen

15.03.2021

Følgende har blitt sendt alle Avdelinger, Råd, Æresmedlemmer og Komiteer.

Informasjon om representantskapsmøte 2021

Vi vil herved informerer om representantskapsmøte 2021.
Quality Airport Hotel Gardermoen 10/4-2021 – 11/4-2021.

På lørdag 10/4 starter vi kl. 11.00 og forhåpentligvis avsluttet innen kl. 18.00.
På søndag 11/4 starter vi kl. 10.00 og forhåpentligvis avsluttet innen kl. 16.00.

Adressen er Quality Airport Hotel Gardermoen, Lokevegen 7, Jessheim Nord, NO-2067
Jessheim.

Dagpakkepris er 625,- per dag per person.
Overnatting standard enkeltrom koster 925,-.
Dobbeltrom koster 1295,- ekstra per rom per natt.

Påmeldingskjema skal være i retur i løpet av 21/3-2021.

Hovedstyret håper smittesituasjonen og smittevernbegrensningene på dette tidspunkt er slik at
det er mulig å gjennomføre.
Forandringer og eventuelt overgang til TEAMS og Smartdialog vil bli gitt i god tid.

HS


19.01.2021

Gjennomføring av Generalforsamling

Under er noen føringer på hvordan dere kan gjennomføre Generalforsamlinger.
Det er forskjellige føringer i forskjellige kommuner, så dette vet dere best selv.

"Flere avdelinger har meldt om at det kan være problemer å få gjennomført Generalforsamling innen angitt tidsfrist i lovverket.

Hovedstyret vurderer at vi pr. d.d. har tilnærmet samme situasjon som i mars 2020, hvor myndighetene den 12.mars kom med direktiv og NKK fulgte opp med muligheter for å avvike lovmalen med å avlyse / utsette Rep.møter / årsmøter/ Generalforsamlinger.

Styret i avdelingene må vurdere om de har muligheter for å gjennomføre eller ikke.

·         Eksempel 1

Avdelingene gjennomfører GF i tråd med sentrale myndigheters bestemmelser, og lokale myndigheters restriksjoner.
Kan løses ved å booke stort møterom, med god plass til alle med min. avstand mellom deltakere. Skriftlig påmelding som skal være levert min. x antall dager før gjennomføring

·         Eksempel 2

Det lar seg ikke gjennomføre generalforsamling. Generalforsamling blir utsatt på ubestemt tid, Sittende styre fortsetter frem til ny GF, og valg av representanter til f.eks Rep.møtet foretatt på forrige GF gjelder.

·         Eksempel 3

Generalforsamling blir avlyst. Sittende styre fortsetter til GF 2022. Valg foretatt i 2020 forlenges, som i eks. 2

·         Eksempel 4

Generalforsamling gjennomføres på f.eks Teams eller Skype. Alle deltakere må da akseptere åpen stemmegivning. I h.t vårt lovverk kan det kreves skriftlig avstemming (les. hemmelig) og da er det nok at en krever det. Dette kan ikke gjennomføres på Teams/Skype.

Og for dere som lurer. Ja, vi håper og tror vi kan gjennomføre rep.møte som planlagt 10-11 april 2021.
Dette vil vi komme tilbake til senere.

21.12.2020

Julehilsen fra HS

Julen er en tid for refleksjoner og ettertanke, men også en tid for å se framover.

Året som er på hell har vært ekstremt utfordrende på mange måter, men sammen har vi klart å finne gode løsninger slik at liv og helse har blitt ivaretatt.

En stor takk rettes til alle frivillige som har bidratt slik at vi har hatt muligheten til å delta på arrangementer med våre hunder gjennom året.  

Til tross for de utfordringene vi sammen har stått i så har det blitt arrangert prøver, kåringer, tester og utstillinger. Dette har vært kjærkomne lyspunkter gjennom året for mange av oss.

Våre oppdrettere har opplevd stor etterspørsel av hunder og vi har klart å opprettholde antall medlemmer.

Nå er et omfattende vaksineprogram på trappene og fremtiden ser lysere og lysere ut. Det føles som om vi nå befinner oss på oppløpssiden og vi kan se målet foran oss. Terminlisten for 2021 er oppdatert og sammen skal vi klare og få gjennomført disse arrangementene også med bravur.

Vi i hovedstyret ser virkelig fram til den dagen hvor vi alle igjen kan møtes under «normale» tilstander.

Så ta vare på hverandre og vi i hovedstyret ønsker dere alle sammen ei riktig god jul og et godt nytt år.  

HS


19.12.2020

Siste utgaven av Schäferhunden er nå i postkassa rundt i Norges land, eller du kan lese den på vår hjemmeside. Om du ønsker å ikke ha bladet i postkasse din i fremtiden, så kan du gjøre en avmelding her Avmelding av bladet Schäferhunden i posten. Ditt medlemsnummer finner du også på bakerste side i bladet. 


08.11.2020

Vi har sendt mail til samtlige av våre medlemmer om det er noen som kanskje har en liten skribent/reporter i seg, og har lyst å skrive/fortelle om noe en har gjort med vår fine rase i året som har gått eller året som kommer. Vi kan ikke love at alle bidrag kommer i bladet, men vil gjøre så godt vi kan. Vi håper vi får ett stort fint blad i desember og trenger ofte hjelp for å lykkes. 

Fristen for å sende inn er 26/11, og om det er noen spørsmål, så kan de rettes til:
Annett Bäck, +47 91 16 36 22, redaktor@nschk.no 

Om du ikke har mottatt noe, så kan det være at veldig mange har feil e-post adresse hos NKK. 


01.09.2020

Vår kjære redaktør vil minne oss alle om at fristen for å ha med reportasjer fra stevner, prøver eller opplevelser med vår fine rase er inn til redaktør innen 03.09.2020.
Send inn til  redaktor@nschk.no 

25.08.2020

Mail sendt alle avdelinger

 

Siden vi byttet hjemmeside og webserver 21 oktober 2019, så byttet vi e-post adresser på alle tillitsvalgte. Endel av dere har gjort de forandringene når det gjelder mail, men det er fortsatt mye som kommer på gamle e-postadressen.
Den gamle e-postadressen vil slettes iløpet av dagen 25/8 og vil ikke bli videresendt lengre. Oppdater derfor adressene på tillitsvalgt i dag. 
 
Vil også minne om mailen vi sendte ut til NKK og alle avdelinger 28/5-20.
Også der er mange av dere flinke og følger hva vi skriver, men vi ser også der at vi må minne på enkelte.
 
Kopi av mailen.
"Flytting av arrangementer – Norsk Schäferhund Klub

 

Etter at det ble åpnet for mulighetene å flytte arrangementer, som ikke er gjennomført p.g.a Covid19, har vi erfart at flere av våre avdelinger har henvendt seg direkte til NKK, og fått tillatelse til flytting.

Vi er en klubb med mange avdelinger, og er avhengig av at avholdelse av f.eks FCI-utstillinger koordineres for å få en viss spredning i tid og sted, og at klubben har oversikt over aktivitetene. Opplysninger om flyttinger har i flere tilfeller kun tilstøtt oss via sosiale media. Sjonglering av datoer etter henvendelse til NKK har også vært en berettiget mistanke.

  

Dette er en situasjon vi ikke kan leve med, og trenger hjelp/støtte av NKK.

 

Til tross for at avdelingene har blitt instruert om at tjenestevei, avdeling-klubb-NKK, er den eneste akseptable, har dette oppstått.

Vi ber derfor om at alle henvendelser fra avdelinger i Norsk Schäferhund Klub til NKK, avvises, med henvisning til moderklubben som rette adressat.

Dette vil også skåne NKK for mange unødige henvendelser." 
 
Send mao mail til post@nschk.no, så tar vi dette videre med avl/ bruks ansvarlig og NKK.

14.08.2020

 


13.08.2020

Norsk Vinner 2020 er dessverre kansellert.

Mer informasjon kommer på vår hjemmeside så snart som mulig. Vi må respektere hvordan situasjonen er i Norge med tanke på en forventet økning av Covid-19.

Norwegian Winner 2020 has unfortunately been canceled.

More information will be on our website as soon as possible. We must respect the situation in Norway with a view to an expected increase in Covid-19.

Der norwegische Gewinner 2020 wurde leider abgesagt.

Weitere Informationen finden Sie so bald wie möglich auf unserer Website. Wir müssen die Situation in Norwegen im Hinblick auf einen erwarteten Anstieg von Covid-19 respektieren.


05.08.2020

Diverse informasjon som gjelder Norsk Vinner.

 

1. Når det gjelder antall påmeldte hunder så forholder vi oss selvsagt til de retningslinjer som er satt fra våre myndigheter med tanke på smittevern. Slik som situasjonen ser ut per nå så kan vi ha inntil 200 deltagere hver dag per arrangement. Valper på fredag er et eget arrangement, og på lørdag og søndag har vi 2 arrangement på inntil 200 deltagere. Her skiller vi på normalpels og langhåret. Det vil si at vi kan tilrettelegge for inntil 200 x 2 antall deltagere på disse dagene. NM i Lydighet er et eget arrangement som kommer i tillegg til utstillingen.

 

2. Når det gjelder tidsskjema for NV så er det ikke mulig å sette dette før påmeldingsfristen har gått ut.  For å overholde de smittevernreglene som til enhver tid er satt så kan det hende vi må justere litt på den som ligger ute per nå. F.eks.:  Hvis antallet valper som er påmeldt ikke kommer opp i 200 og samtidig med at det er over 200 voksenhunder påmeldt til lørdag og søndagens arrangement så kan vi flytte noen klasser til fredag slik at vi overholder regelverket. Dette kommer vi selvsagt til å opplyse godt om i forkant.

 

3. Hvis arrangementet skulle bli avlyst så kommer vi selvsagt til å etterbetale påmeldingsavgiften i sin helhet. Dette gjelder også påmeldinger fra utenlandske hunder som blir forhindret til å delta grunnet karanteneplikt osv, som endrer seg fra uke til uke. Dette gjør vi slik at ingen skal lide økonomisk hvis arrangementet ikke kan gjennomføres som planlagt.

 

4. Når det gjelder påmelding så er det «førstemann til mølla» prinsippet som gjelder. Vi kommer IKKE til å prioritere noen framfor andre. Så ønsker man å sikre seg en mulighet til å delta med de begrensninger som ligger til grunn per dd så er det lurt å melde på sin(e) hund(er) så raskt som mulig. Det blir ikke utvidet påmeldingsfrist for noen.

 

5. HS har utnevnt 2 Covid 19 generaler som er meget godt opplyst på de gjeldene regler og har sammen med oss alle et ansvar for at dette skal bli et trygt arrangement for alle deltagere.

 

6. Det er viktig å presisere at ALLE må ta ansvar for egen og andre sin helse. Er man i risikogruppe eller ikke er 100% friske så skal man ikke møte opp. Dette er avgjørelser hver enkelt må ta.

 

7. Når det gjelder punktet med DNA. For å kunne oppnå VA på årets NV så tar vi selvkritikk for at denne informasjonen ikke har kommet godt nok eller tidsnok fram til våre medlemmer. Vi har derfor endret på denne. Se regelverket for NV på vår hjemmeside for mer informasjon. https://www.nschk.no/nv-2020-regler-28238s.html 

 

8. Vi ønsker også å benytte anledningen til å informere om at vi vurderer og ta fargeprøver av alle hunder som kommer på pallen samt alle hunder som får tildelt VA. Mer informasjon rundt dette kommer.

Fra Google Translate. Ta gjerne kontakt om du ønsker å oversette.

 1. When it comes to the number of registered dogs, we of course comply with the guidelines set by our authorities with regard to infection control. As the situation is at the moment, we can have up to 200 participants every day per event. Puppies on Friday are a separate event and on Saturday and Sunday we have 2 events for up to 200 participants. Here we distinguish the normal coat and longhair . This means that we can arrange for up to 200 x 2 number of participants on these days. NM in Obedience is a separate event that comes in addition to the exhibition.
 2. When it comes to time schedule for NV, it is not possible to set this before the registration deadline has expired. In order to comply with the infection control rules that have been set at all times, we may have to adjust a little on the person who is out at the moment. For example: If the number of puppies that are registered does not reach 200 and at the same time as there are over 200 adult dogs registered for Saturday and Sunday's event, we can move some classes to Friday so that we comply with the regulations. We will of course state this well in advance.
 3. If the event is canceled then we come naturally to to after paying the registration fee in full. This also applies to entries from foreign dogs that are prevented to attend due to quarantine duty etc. which change from week to week. We do this so that no one will suffer financially if the event can not be carried out as planned.
 4. When it comes to registration, the "first come, first served" principle applies. We will NOT prioritize anyone over others. So wishes and ensure an opportunity to participate with the constraints that underlie per dd so it is wise to enroll in his (e) dog (s) as quickly as possible.
 5. HS appointed 2 Covid 19 generals is very well lit on those of any rules that apply and together with us responsible for this to be a safe arrangement for all participants.
 6. It is important to emphasize that EVERYONE must take responsibility for their own and others' health. If you are in a risk group or are not 100% healthy, you should not show up. These are decisions each individual must make.
 7. When it comes to the point of DNA for and being able to achieve VA at this year's NV, we take self-criticism that the information has not reached our members well enough or in time. We have therefore changed this. See the regulations for NV on our website for more information. 
 8. We also want to take the opportunity to inform that we are considering and taking color samples of all dogs that come on the podium as well as all dogs that are assigned VA. More information about this is coming.

31.07.2020

For dere som synes det er spennende med statistikk.

Tallene på Finn.no er ikke riktig, da de hadde feil UTM link første halvdelen. Når den riktige kom på plass, så ligger antall besøk fra Finn.no på mellom 25 og 30 besøkende per dag.


02.07.2020

Oppdatert oversikt over ledig plasser på campingen finner du her  


30.06.2020

Påmelding til Norsk Vinner 2020 er åpnet. Se Norsk Vinner


31.05.2020

Norsk Schäferhund Klub’s Representantskapsmøte for 2020 er avlyst.
 
1.       Hovedstyret i Norsk Schäferhund Klub vedtok i styremøte 27.05.2020 å avlyse klubbens Representantskapmøte i 2020.
 
Avgjørelsen ble tatt med hjemmelsgrunnlag i retningslinjer gitt av Norsk Kennel Klub i skriv av 12.03.20
Gitt situasjonen vil det også gis anledning til å avlyse årsmøte for 2020. Beslutningen må tas av den enkelte klubbs styre. I slike tilfeller vil sittende styre bli i rollen til neste års årsmøte. Dersom styreleder vil tre ut av vervet går nestleder inn som leder inntil ny leder er valgt. Hvis et styremedlem vil tre ut av sitt verv, vil vara tre inn. Et varamedlem kan kun tre inn for et styremedlem – ikke leder eller nestleder.

Hovedstyret er av den oppfatning at det er lite hensiktsmessig å avholde/fastsette møte i 2020.
Situasjonen med Covid19 er fortsatt uavklart, og med forberedelser, frister mm, vil det ikke være realistisk å kunne avvikle et evt. møte før tidligst ultimo oktober, med en risiko for at det ikke kan avvikles dersom smittespredning eskalerer.
Ettersom mange arrangementer er avlyst på våren/forsommeren, ønsker flere å flytte disse til helger på høsten, dersom det blir mulig. Helgene blir da med arrangementer flere steder samtidig i landet.

Et annet aspekt er liten eller ingen aktivitet for avdelingene hittil i år, og dermed manglende inntekter. HS har fått tilbakemeldinger om at flere avdelinger har økonomiske problemer.
Med et ekstraordinært rep. møte, et avlyst møte hvor vi bestrider fakturaen fra hotellet på over 80.000, vil det oppstå ytterligere problemer for flere avdelinger. Et rep. møte til som vil avkomme flere utgifter, overnatting, bespisning, transport, vil være å legge sten til byrden for flere.

Med et Rep.møte på høsten, når den amputerte sesongen går mot slutten, med liten aktivitet før neste ordinære Rep.møte i 2021, vil ha redusert nytte.

 

Norsk Vinner og NM i lydighet blir utsatt

2.       Hovedstyret i Norsk Schäferhund Klub vedtok i styremøte 27.05.2020 å utsette Norsk vinnerutstilling og NM i lydighet til helgen 4-6 september 2020.

Vi beklager på det sterkeste at vi dessverre må flytte arrangementet. På bakgrunn av den usikre tiden vi befinner oss i og størrelsen på arrangementet med tanke på antall deltagere så blir det meget utfordrende og få dette til i henhold til dagens anbefalinger fra myndighetene. Vi har hatt en god dialog med Bjerke IL igjennom hele denne prosessen, og de støtter hovedstyrets beslutning om å utsette. Bjerke IL ville møtt massive utfordringer med og kunne bistå oss med og kjøre arrangementet som planlagt. Det gledelige nyheten er at vi har fått booket Bjerke IL og deres anlegg til å arrangere NV 2020 den 4-6 september 2020. Det er også gledelig og kunne meddele at dommeroppsett blir slik som opprinnelig oppsatt. Alle dommerne har takket ja og er meget tilfredse med at vi har flyttet dato for NV og NM lydighet. Med forbehold om endringer.

NM bruks

3.       HBU arbeider nå med og finne sted og dato slik at vi kan arrangere NM IGP og Sporhund i løpet av høsten 2020. Mere informasjon rundt dette kommer.

Følg med på klubbens hjemmeside så vil vi fortløpende holde dere orienterte.

 

MVH

Hovedstyret


28.05.2020

Til info så er følgende tekst sendt NKK idag.

Flytting av arrangementer – Norsk Schäferhund Klub

Etter at det ble åpnet for mulighetene å flytte arrangementer, som ikke er gjennomført p.g.a Covid19, har vi erfart at flere av våre avdelinger har henvendt seg direkte til NKK, og fått tillatelse til flytting.

Vi er en klubb med mange avdelinger, og er avhengig av at avholdelse av f.eks FCI-utstillinger koordineres for å få en viss spredning i tid og sted, og at klubben har oversikt over aktivitetene. Opplysninger om flyttinger har i flere tilfeller kun tilstøtt oss via sosiale media. Sjonglering av datoer etter henvendelse til NKK har også vært en berettiget mistanke.

 

Dette er en situasjon vi ikke kan leve med, og trenger hjelp/støtte av NKK.

 

Til tross for at avdelingene har blitt instruert om at tjenestevei, avdeling-klubb-NKK, er den eneste akseptable, har dette oppstått.

Vi ber derfor om at alle henvendelser fra avdelinger i Norsk Schäferhund Klub til NKK, avvises, med henvisning til moderklubben som rette adressat.

Dette vil også skåne NKK for mange unødige henvendelser.

 

Norsk Schäferhund Klub


07.05.2020

Lån til NKK 

Hovedstyret i NSchK har avholdt et ekstra styremøte 30.04.2020 med situasjonen til NKK på agendaen. De fleste av dere har vel fått med seg den anstrengte situasjonen de befinner seg i. Hovedstyret finner det urimelig på nåværende tidspunkt å diskutere hvorfor og hvordan NKK har havnet i denne situasjonen, men ønsker heller å bruke energi på å hjelpe/bistå NKK framover slik at de ikke kommer opp i denne situasjonen igjen. Ett stort flertall av våre avdelinger har uttalt seg, og det er på bakgrunn av dette at vi har gitt NKK ett lån.

NSchK har da gitt NKK et lån pålydende kr 50 per medlem. I hht klubbens medlemstall per 31.12.2019 så var vi 2242 medlemmer. Det vil bety at NSchK har gitt ett lån til NKK pålydende kr 112 100 kr.  

Hovedstyret ønsker å understreke at lånet ikke vil påvirke klubbens tilbud til medlemmer eller avdelinger.

Styret


07.05.2020

Cancellation WUSV World Championship 2020

Ladies and Gentlemen: 

It is with enormous regret that we need to inform you about the cancellation of this year’s WUSV World Championship in Györ/ Hungary as a result of the Corona Pandemic. Given the insecurity of the circumstances that do not allow any of us to reliably arrange for any kind of travel planning – leave alone accommodation – and since nobody knows by this time whether travelling abroad will be an option at all in 2020, it was the best decision the Magyarorszagi Nemet Juhaszkutya Klub management could have possibly taken. After all, the health and safety of the participants and guests do enjoy absolute priority.

However, we also need to look into the future and there will for sure be a life in dog sports after the pandemic and Hungary volunteered to host the event in 2023 which gives us all something to look forward to. Please kindly inform your members and all other relevant parties accordingly. Thank you very much for your attention and if in doubt please contact us at any time.

With best wishes,

Hartmut Setecki


16.04.2020

Vi har som tidligere nevnt her at vi har en annonse avtale med Finn.no. I mars hadde denne annonsen 796 klikk (klikk betyr at folk trykket på den og gikk inn på siden vår). Hittil denne måneden har det vært 384 klikk. Vi ser også på statistikken på hjemmesiden at Valpelisten, Detaljert valpelisten og Velkommen valp ligger på topp 5 over sider som er besøkt. Dette merker vi godt på alle henvendelsene vi får på mail og telefoner. Dette er veldig gledelig, og det viser at annonsen fungerer bra.

Vi ser med stor glede at flere og flere av våre oppdrettere nå benytter seg av den nye registrering/valpelisten på hjemmesiden vår, dette synest vi er meget bra. Vi vil minne alle våre oppdrettere på å gå inn og oppdatere når valpene er født, på denne måten vil folk som besøker siden vår kunne se hvem av våre oppdrettere som har eller venter valper (Vår lovparagraf § 2-4-1 avl statutter ). Det gjør jobben lettere for HS å henvise/hjelpe potensielle nye valpekjøpere.

Vi vet vi har hatt utfordringer med denne registreringen, men det er forhåpetligvis ordnet nå.


08.04.2020

På denne tiden av året laster mange av oss opp bilen med skiutstyr og fulle handleposer med deilige matvarer og setter kursen mot hytta.

I år er alt annerledes. Utbruddet av Coronaviruset gjør oss nødt til å ta påskeferien i hjemlige trakter. Mange familier kan nå se frem mot en etterlengtet pause fra «Corona-livet» med hjemmekontor og små barn. For andre betyr hjemme påske at de blir sittende alene i påskedagene. Høytider er en fin tid å ta vare på hverandre, men i år er det kanskje ekstra viktig. Selv om alle må omstille seg for en annerledes påske, er gulroten at det forhåpentligvis snart er mulig å lette på noen av smitteverntiltakene som har snudd hverdagen vår på hodet de siste ukene. Vi vil fortløpende holde dere alle orienterte om eventuelle endringer på de tiltak som er gjeldende til enhver tid. Hold dere oppdatert på hjemmesiden vår, da det er der vi legger ut informasjon fortløpende.

Denne påskeferien får vi helt enkelt nøye oss med å lengte etter snødekte fjellheimer, storbyferie i Europa eller noe så enkelt som et kafébesøk med venner. I mellomtiden er det mange ting å finne på i hjemmet. Ring en venn. Slå av en balkongprat med naboen. Les en god bok. Rydd i skuffer og skap. Prøv en ny matrett. Gå en tur. Gjør yoga. Se en film. Lær noe nytt. Eller gjør de tradisjonelle påskeaktivitetene som å løse påskenøtter, holde påskequiz eller påskeverksted. Ta godt vare på hverandre og hundene. Prøv og holde dere selv og hundene i aktivitet. Bruk denne ventetiden til å legge grunnlaget med trening best mulig, slik at når vi får sette i gang med organisert aktivitet igjen så er vi klare. Vi krysser alle fingrene for at vi snart er vi tilbake i normalt gjenge igjen, og da kan vi se tilbake på denne tiden og være stolte av at vi sto samlet i dugnaden da det virkelig gjaldt.

Hovedstyret ønsker alle en riktig god påske


26.03.2020

Til alle opprettere i NSchK.

I disse Corona tider ønsker HS og bidra klubbens opprettere med salg og markedsføring av våre valper. I den forbindelse har vi inngått en avtale med Finn.no hvor vi har en løpende annonse basert på hva brukere søker på. Dette er en rullerende annonse, så det er ikke sikkert den er framme hele tiden.

Vi ligger i kategorien "hunder" og "bruks, hyrde og gjeterhund". I kategorien hunder treffer vi en større mulig kjøpegruppe, og kan markedsføre oss mot denne. I kategorien bruks, hyrde og gjeterhund treffer vi akkurat den kundegruppen som er på jakt etter riktig rase :-)

De som da trykker på denne annonsen på Finn.no kommer inn på hjemmesiden vår, hvor de lett kan finne Valpelisten.

image.png

28.01.2020

Informasjon om representantskapsmøtet 2020

 


24.01.2020

Ett av våre Æresmedlemmer, Thor Moen, døde i går kveld etter noen dagers sykeleie.

Han har vært medlem av avdelinger i Norge fra Finnmark i nord til Hedmark i sør. I avd. Hedmark virket han som formann fra 1972 – 1974. I den siste tiden av sin militære karriere ble det Trondheim som ble basen, og dermed ble avd. Nordenfjeldske det naturlige holdepunktet.
Her har Thor hatt diverse verv i styret, brukshundkomiteen og også andre komiteer.

I 1989 ble han valgt inn som kasserer i Hovedstyret og han hadde dette vervet helt til 1999.
Med sin store pertentlighet var dette det ideelle vervet for ham og klubben. Thor hadde alltid orden i sakene.

I 1997 tok Thor over som sekretær i Ordensrådet, og også her satte han sitt preg på vervet med sin ryddighet. Dette vervet hadde han frem til 2007.

Du kan lese mer om Thor her.

HS kondolerer

 


07.01.2020

Vi har nå 3 forskjellige terminlister på hjemmesiden, basert på hva det er. 1 for HBU, 1 for AVL, og 1 total terminliste som ligger under HS. Trykk på de forskjellige faner for å se. Alle sammen har fått med en link så det kan skrives ut.

 


18.12.2019

Julen handler mest av alt om og ta vare på og være sammen med dem vi er glade i. Jule og nyttårsfeiringen er også tiden for ettertanke, et blikk tilbake på året som snart er over.

2019 har vært et travelt år på godt og vondt for vår klubb. Vi mennesker har heldigvis den egenskapen at vi kan velge hva vi ønsker og legge søkelyset på. 

Vi har fått avviklet et Norsk vinner og NM i lydighet som gikk på skinner og som nå er økonomisk bærekraftig. Vi har også fått avviklet våre NM i bruks med stor suksess. Medlemstallet er stigende, og antall registrerte schæferhunder er igjen økende. Dette gir oss håp om at vi går bedre tider i møte de kommende år.

Ny hjemmeside er også på plass slik at informasjonsflyten er bedre enn på lenge.

Jeg og resten av hovedstyret ønsker alle medlemmer, tillitsvalgte og samarbeidspartnere en koselig julefeiring og et godt nytt år! Nyt julefreden, lad batteriene og vær godt forberedt til et nytt år med nye utfordringer og muligheter.

Mvh

Geir Flønes

 


18.11.2019

Stor takk til alle fine hundemennesker som var innom standen vår på D4A. Gratulerer til dere som har gått LP og alle dere som har stilt ut hunden deres.

Også en stooor takk til Roar, Kristin, Tom Kjetil og Arne som sto på standen vår fra morgen til kveld :-) .

 


05.11.2019

Husk D4A 15.- 17. november på Norges Varemesse, Lillestrøm.

NSchK har samme standplass som tidligere år. D01-06. 

Åpningstider for publikum. 
Fredag 15. nov: 08.00-18.00. 
Lørdag 16 nov: 08.00-18.00. 
Søndag 17 nov: 08.00-17.00. 

 


11.10.2019

Viktig informasjon! Det er nye e-post adresser til samtlige i HS. Se Tillitsvalgte. Dette er også sendt ut på mail til alle avdelinger. Sørg for at dere er oppdatert, slik at vi mottar DERES e-post. Det gamle vil fortsatt være i en periode fremover.

Siste fra HBU

onsdag 11. januar 2023

11.01.2023

Invitasjon til arrangør av NM LP og NM IBGH
Vi har etter innspill fra utøvere, tidligere erfaringer og ikke minst en ønske om å løfte fokus på våre utøvere i LP og IBGH besluttet å arrangere et eget NM for LP og IBGH for N.Sch.Klub. Vi tror dette vil være bra for både utøvere og forhåpentligvis oppmerksomhet rundt arrangementet.
I den forbindelse er vi avhengig av en teknisk arrangør. Er dette noe din avdeling kan ta på seg i 2023?
Vi har sett for oss siste helgen i august som en aktuell dato.
Arrangør som ønsker å ta på seg dette arrangementet bes sende en søknad til HBU snarest. Søknadsfrist 15/2.

21.12.2022

Det er med sorg vi mottok meldingen om Jens bortgang.
Jens var hel ved. En resurs og støtte i klubb og lokallag. En sann venn til sine nærmeste.
Schæferhund Norge har mistet en av sine beste og etterlater et stort tomrom.
Hvil i fred Jens.

28.02.2022

Oppdatert og ny brief ang HBU og brukshundprogramm KBT. Se side Side: HBU Brukshundprogram

Brief om nytt brukshundprogram KBT (PDF fil)


14.02.2022

Rekord deltagelse på Schäferhund uka på Sølen i år 😊

Nå er det kun noen få ledige plasser på LP / IBGH. Alt av overnatting i hytter og paviljonger er nå utleid, så nye kandidater må ordne med egen overnatting.

Det er fremdeles mulighet for å sette seg på venteliste i fall noe må trekke seg.


29.01.2022

(Oppdatert 07.02.2022)

Viktig! " Det raser inn med påmeldinger til Schäferhund uka på Sølen og det er kun få plasser igjen. SL og Rundering er allerede fulltegnet. Kun få plasser igjen på IGP og Spor i skogen. Ellers er det flere ledige plasser på Valp/Unghund, IBGH og LP, Sporhund."

Schäferhunduka på Sølen 2022


31.08.2021

HØRINGSSVAR - FORSLAG TIL REVIDERT REGELVERK FOR LP

Vedlegg:

-       Revidert regelverk LP med kommentarer.

 

1. Innledning

Norsk Schäferhund Klub er en av Norges største raseklubber med en lang tradisjon for bruks- og lydighets arbeid og med aktive utøvere over hele landet. LP er en av våre viktigste aktiviteter i våre avdelinger og treningsgrupper. Dette er viktig – både for aktivisering av hund og fører – samt kan være et konkret mål å strekke seg etter. På den ene siden er det et viktig lavterskel tilbud for våre medlemmer for å bygge miljø og trivsel på treningsplassen samtidig som hundene får en god innføring i grunnferdigheter og får tilfredsstilt sitt behov for aktivisering og stimuli sammen med sin eier. Det er også en viktig aktivitet for de som ønsker å starte i de høyere klasser og for de som ønsker å konkurrere med sin hund.

  

2. Bakgrunn

KG for LP har revidert regelverket for LP og forslag er sendt ut på høring.

Det er kun to år siden sist revidering – og vi finner det uheldig at man endrer regelverket så hyppig.

Norsk Schäferhund Klub har en aktiv medlemsmasse og høringen har skapt både engasjement og debatt i våre treningsgrupper. Det er lagt ned et grundig arbeid fra våre aktive medlemmer og vi ber om at våre innspill blir tatt til følge så langt det lar seg gjøre. Vi har forståelse for at regelverket skal samkjøres i FCI i høyeste konkurranse klasse, men vi ser at det er rom for nasjonale regelverk i de lavere klasser.

 

3. Generelt

Vår bekymring retter seg i hovedsak på endringer i regelverket som vi mener vil ha en betydelig negativ rekruteringseffekt. Vi ser allerede at antallet startende er fallende, og er redd disse endringene vil forsterke dette.

 

Vi mener også det er viktig med en overordnet diskusjon med NKK om mål og prinsipper for LP programmet. Skal det være et program som inkluderer og favner alle, eller kun for de spesielt interesserte?

Vi er sterkt uenig i flere endringer i BK og kl 1. Vi savner også begrunnelse både for økt vanskelighetsgrad på momentene og skjerpet dommervurdering.

Bl.a som raseklubb for en rase som generelt kan ha lav terskelverdi for lyd, er vi bekymret for at nye krav kan gjøre det ytterligere vanskelig/demotiverende for de som har Schäferhund i LP ringen. Vi mener det må være mulig å skille mellom forventningslyd/arbeidsglede og negativt stress for en dommer i alle øvelser, når dette legges til grunn for dommervurdering. 

Våre innspill til en slik tilnærming er: 

1) unngå endringer som er rekrutteringsfiendtlige, som økt vanskelighetsgrad i BK og klasse 1.

2) endringer må være begrunnet i og henge sammen med progresjon fra ett trinn til det neste. Øvelse 2,5 (apportdirigering) er eksempel på en ubegrunnet og uforståelig endring. 

3) unngå helt nye øvelser som kast av apport over hinder. Bruk etologi og funksjonskretser som argument. Hvorfor trigge jaktfunksjonen i en øvelse der byttedrift og sosialfunksjon er de sentrale. Vi ser ikke en eneste øvelse i nåværende regelverk som er basert på jakt/ bytte veksling. Kjør gjerne jaktøvelser, men da må dette være en progresjon i klassene helt opp til Kl 3 (FCI).

4) Når rasetypiskhet (fart) benyttes i dommervurdering i noen øvelser, må rasetypiskhet være konsekvent og konsistent gjennom hele programmet. Dette gjelder også for f.eks lyd.

5) Berøring og retningsanvisning er betydelig skjerpet. Hvis håndtouch godtas, er dette en hjelp som også må gjelde andre forsterkere som håndvisning i lavere klasser.

6) Feil som fører til advarsel, gule og røde kort og diskvalifikasjon må ikke være grunnlag for dommerens skjønn. Nåværende regelverk innebar vesentlige innskjerpelser, men praktiseres svært ulikt.

 

4. Tilrådning

For at LP skal bli en breddeaktivitet må ikke regelverket bli så rigid at det ikke er plass for alle, også de som ikke har høydriftede hunder.

Vi ønsker derfor å motivere til glede mellom hund og fører og for å øke aktivitet i klubber og treningsgrupper. Aktive hunder er lykkelige hunder – og lydighet er en aktivitet som alle skal kunne drive med og som skaper god dyrevelferd.

Det foreslåtte nye regelverket har noen feil med tanke på gjentagende forklaringer og vanskeliggjøring av øvelser.

De endringene vi har gjort er med tanke på progresjon i klassene oppover og at det skal være en rød tråd i øvelsene opp mot klasse 3.

NKK sitt slagord er «Hund til nytte og glede». La oss beholde dette også i framtiden og ikke minst i LP sporten.

Se hele dokumentet her


02.06.2021

Oppdatert WUSV regelverk for WUSV VM

WUSV-Weltmeisterschaft-Englisch.pdf


20.05.2021

Nordens Tøffeste Brukshund-prøve arrangeres på Sølen 26. august – 28. august 2021

For tiden er nå inne til å planlegge deltagelsen i The Challenge 2021 og vi håper å se mange gode brukshunder i arbeid.

Alt ligger til rette for nok ett fantastisk arrangement, det 13. i rekken. Det er allerede 20 påmeldte ekvipasjer av 50 mulige deltagere!

 

All informasjon om arrangementet finner dere samlet på :

www.the-challenge.no

 

I tillegg til individuell prøve er det lagkonkurransen, som består av 3 eller 4 deltagere, der de tre beste teller.

Navnet på laget, må gjenspeile tilhørigheten til for eksempel en rasehundklubb

 

God trening i vår og sommer og velkommen til årets utgave av The Challenge!

Challenge påmelding lag 2021 PDF

Challenge påmelding lag 2021 WORD


22.03.2021

Pr. i dag har vi ikke et bruks konkurranseprogram som favner alle tjenestehunder, redningshunder og sportshunder. Derfor har representanter fra Norske Belgisk Fårehund klubb, Norsk Schæferhund Klubb, Norsk Dobermann Klubb, Norsk Rottweiler Klubb og Hollandsk Gjeterhund klubb Norge utarbeidet et nytt uoffisielt konkurranseprogram i bruks som vi håper og tror kan bli et godt alternativ til eksisterende konkurranseprogram. På sikt vil vi selvsagt jobbe for at det skal bli offisielt.

Vedlagt ligger mer informasjon om programmet, samt hele regelverket.

Håper dette er noe klubbene ønsker å satse på for alle som trives med å jobbe med hund i skogen.

Trenger dere mer informasjon så ta kontakt med Kompetansegruppe KBT

Se mer her


12.03.2021

Ladies and Gentlemen,

Dear WUSV Member Clubs,

 

We are very pleased to present you below with the official event poster of the WUSV World Championship IP & Universal 2021 in Lerma/ Spain. Please pass this information on to your members and to all other interested parties. We will keep you informed as soon as the official event homepage will have been opened where you will be provided with the latest information as soon as news are available. And – of course – the WUSV Secretariat General will ensure that new publications and details will not escape your attention.

 

Thank you for you interest and we do hope that the event will find wide interest. For your convenience we do once again attach the preliminary registration forms which we kindly ask you to return by the end of the month of March 2021 – even if you do not intend to register competitors –  and support our friends in Spain while planning the most important events of the WUSV plus their own national winner show.

 

With kind wishes,

 

Hartmut Setecki

WUSV Secretary General

Meldeschluss Deadline Registration WUSV World Championship (IP)-2021

Meldeschluss Deadline Registration WUSV World Championship (Universal)-2021


25.02.2021

Se her for informasjon om HBU Sølenuka 2021


07.01.2020

Terminlisten for 2021 er oppdatert. Se Terminliste


20.11.2020

Korrektur nr 2 av terminlisten for jakt- og bruksprøver 2021 er sendt alle avdelinger.


27.09.2020

HS og HBU gratulerer Norgesmester i IGP Ingrid Aurstad :-D🥇🏆.
Hanne Brubak fikk 1 plass i IGP FH :-D🥇🏆
Flere bilder vil bli lagt ut på www.nschk.no og denne siden https://www.nschk.no/nm-2020-igp3-sl3-igp-fh2-29422s.html.
Gratulerer til deltagere med fine resultater og gjennomføringer.
Takk til avd. Romerike og LL Alme for bra gjennomføring,
og en stor takk til alle som bidro med å få dette gjennomført.

 


06.07.2020

Forslag på nytt brukshundprogram finner du her 


11.06.2020

HBU skal arrangere Schäfer NM IGP og IGP FH 25-27 september. Mer info kommer så snart det foreligger.

Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Personvernerklæring

Logg inn