Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Siste fra HBU

onsdag 11. januar 2023

Siste fra HBU

07.07.2024

Resultater etter NM IGP 2024


11.01.2023

Invitasjon til arrangør av NM LP og NM IBGH
Vi har etter innspill fra utøvere, tidligere erfaringer og ikke minst en ønske om å løfte fokus på våre utøvere i LP og IBGH besluttet å arrangere et eget NM for LP og IBGH for N.Sch.Klub. Vi tror dette vil være bra for både utøvere og forhåpentligvis oppmerksomhet rundt arrangementet.
I den forbindelse er vi avhengig av en teknisk arrangør. Er dette noe din avdeling kan ta på seg i 2023?
Vi har sett for oss siste helgen i august som en aktuell dato.
Arrangør som ønsker å ta på seg dette arrangementet bes sende en søknad til HBU snarest. Søknadsfrist 15/2.

21.12.2022

Det er med sorg vi mottok meldingen om Jens bortgang.
Jens var hel ved. En resurs og støtte i klubb og lokallag. En sann venn til sine nærmeste.
Schæferhund Norge har mistet en av sine beste og etterlater et stort tomrom.
Hvil i fred Jens.

28.02.2022

Oppdatert og ny brief ang HBU og brukshundprogramm KBT. Se side Side: HBU Brukshundprogram

Brief om nytt brukshundprogram KBT (PDF fil)


14.02.2022

Rekord deltagelse på Schäferhund uka på Sølen i år 😊

Nå er det kun noen få ledige plasser på LP / IBGH. Alt av overnatting i hytter og paviljonger er nå utleid, så nye kandidater må ordne med egen overnatting.

Det er fremdeles mulighet for å sette seg på venteliste i fall noe må trekke seg.


29.01.2022

(Oppdatert 07.02.2022)

Viktig! " Det raser inn med påmeldinger til Schäferhund uka på Sølen og det er kun få plasser igjen. SL og Rundering er allerede fulltegnet. Kun få plasser igjen på IGP og Spor i skogen. Ellers er det flere ledige plasser på Valp/Unghund, IBGH og LP, Sporhund."

Schäferhunduka på Sølen 2022


31.08.2021

HØRINGSSVAR - FORSLAG TIL REVIDERT REGELVERK FOR LP

Vedlegg:

-       Revidert regelverk LP med kommentarer.

 

1. Innledning

Norsk Schäferhund Klub er en av Norges største raseklubber med en lang tradisjon for bruks- og lydighets arbeid og med aktive utøvere over hele landet. LP er en av våre viktigste aktiviteter i våre avdelinger og treningsgrupper. Dette er viktig – både for aktivisering av hund og fører – samt kan være et konkret mål å strekke seg etter. På den ene siden er det et viktig lavterskel tilbud for våre medlemmer for å bygge miljø og trivsel på treningsplassen samtidig som hundene får en god innføring i grunnferdigheter og får tilfredsstilt sitt behov for aktivisering og stimuli sammen med sin eier. Det er også en viktig aktivitet for de som ønsker å starte i de høyere klasser og for de som ønsker å konkurrere med sin hund.

  

2. Bakgrunn

KG for LP har revidert regelverket for LP og forslag er sendt ut på høring.

Det er kun to år siden sist revidering – og vi finner det uheldig at man endrer regelverket så hyppig.

Norsk Schäferhund Klub har en aktiv medlemsmasse og høringen har skapt både engasjement og debatt i våre treningsgrupper. Det er lagt ned et grundig arbeid fra våre aktive medlemmer og vi ber om at våre innspill blir tatt til følge så langt det lar seg gjøre. Vi har forståelse for at regelverket skal samkjøres i FCI i høyeste konkurranse klasse, men vi ser at det er rom for nasjonale regelverk i de lavere klasser.

 

3. Generelt

Vår bekymring retter seg i hovedsak på endringer i regelverket som vi mener vil ha en betydelig negativ rekruteringseffekt. Vi ser allerede at antallet startende er fallende, og er redd disse endringene vil forsterke dette.

 

Vi mener også det er viktig med en overordnet diskusjon med NKK om mål og prinsipper for LP programmet. Skal det være et program som inkluderer og favner alle, eller kun for de spesielt interesserte?

Vi er sterkt uenig i flere endringer i BK og kl 1. Vi savner også begrunnelse både for økt vanskelighetsgrad på momentene og skjerpet dommervurdering.

Bl.a som raseklubb for en rase som generelt kan ha lav terskelverdi for lyd, er vi bekymret for at nye krav kan gjøre det ytterligere vanskelig/demotiverende for de som har Schäferhund i LP ringen. Vi mener det må være mulig å skille mellom forventningslyd/arbeidsglede og negativt stress for en dommer i alle øvelser, når dette legges til grunn for dommervurdering. 

Våre innspill til en slik tilnærming er: 

1) unngå endringer som er rekrutteringsfiendtlige, som økt vanskelighetsgrad i BK og klasse 1.

2) endringer må være begrunnet i og henge sammen med progresjon fra ett trinn til det neste. Øvelse 2,5 (apportdirigering) er eksempel på en ubegrunnet og uforståelig endring. 

3) unngå helt nye øvelser som kast av apport over hinder. Bruk etologi og funksjonskretser som argument. Hvorfor trigge jaktfunksjonen i en øvelse der byttedrift og sosialfunksjon er de sentrale. Vi ser ikke en eneste øvelse i nåværende regelverk som er basert på jakt/ bytte veksling. Kjør gjerne jaktøvelser, men da må dette være en progresjon i klassene helt opp til Kl 3 (FCI).

4) Når rasetypiskhet (fart) benyttes i dommervurdering i noen øvelser, må rasetypiskhet være konsekvent og konsistent gjennom hele programmet. Dette gjelder også for f.eks lyd.

5) Berøring og retningsanvisning er betydelig skjerpet. Hvis håndtouch godtas, er dette en hjelp som også må gjelde andre forsterkere som håndvisning i lavere klasser.

6) Feil som fører til advarsel, gule og røde kort og diskvalifikasjon må ikke være grunnlag for dommerens skjønn. Nåværende regelverk innebar vesentlige innskjerpelser, men praktiseres svært ulikt.

 

4. Tilrådning

For at LP skal bli en breddeaktivitet må ikke regelverket bli så rigid at det ikke er plass for alle, også de som ikke har høydriftede hunder.

Vi ønsker derfor å motivere til glede mellom hund og fører og for å øke aktivitet i klubber og treningsgrupper. Aktive hunder er lykkelige hunder – og lydighet er en aktivitet som alle skal kunne drive med og som skaper god dyrevelferd.

Det foreslåtte nye regelverket har noen feil med tanke på gjentagende forklaringer og vanskeliggjøring av øvelser.

De endringene vi har gjort er med tanke på progresjon i klassene oppover og at det skal være en rød tråd i øvelsene opp mot klasse 3.

NKK sitt slagord er «Hund til nytte og glede». La oss beholde dette også i framtiden og ikke minst i LP sporten.

Se hele dokumentet her


02.06.2021

Oppdatert WUSV regelverk for WUSV VM

WUSV-Weltmeisterschaft-Englisch.pdf


20.05.2021

Nordens Tøffeste Brukshund-prøve arrangeres på Sølen 26. august – 28. august 2021

For tiden er nå inne til å planlegge deltagelsen i The Challenge 2021 og vi håper å se mange gode brukshunder i arbeid.

Alt ligger til rette for nok ett fantastisk arrangement, det 13. i rekken. Det er allerede 20 påmeldte ekvipasjer av 50 mulige deltagere!

 

All informasjon om arrangementet finner dere samlet på :

www.the-challenge.no

 

I tillegg til individuell prøve er det lagkonkurransen, som består av 3 eller 4 deltagere, der de tre beste teller.

Navnet på laget, må gjenspeile tilhørigheten til for eksempel en rasehundklubb

 

God trening i vår og sommer og velkommen til årets utgave av The Challenge!

Challenge påmelding lag 2021 PDF

Challenge påmelding lag 2021 WORD


22.03.2021

Pr. i dag har vi ikke et bruks konkurranseprogram som favner alle tjenestehunder, redningshunder og sportshunder. Derfor har representanter fra Norske Belgisk Fårehund klubb, Norsk Schæferhund Klubb, Norsk Dobermann Klubb, Norsk Rottweiler Klubb og Hollandsk Gjeterhund klubb Norge utarbeidet et nytt uoffisielt konkurranseprogram i bruks som vi håper og tror kan bli et godt alternativ til eksisterende konkurranseprogram. På sikt vil vi selvsagt jobbe for at det skal bli offisielt.

Vedlagt ligger mer informasjon om programmet, samt hele regelverket.

Håper dette er noe klubbene ønsker å satse på for alle som trives med å jobbe med hund i skogen.

Trenger dere mer informasjon så ta kontakt med Kompetansegruppe KBT

Se mer her


12.03.2021

Ladies and Gentlemen,

Dear WUSV Member Clubs,

 

We are very pleased to present you below with the official event poster of the WUSV World Championship IP & Universal 2021 in Lerma/ Spain. Please pass this information on to your members and to all other interested parties. We will keep you informed as soon as the official event homepage will have been opened where you will be provided with the latest information as soon as news are available. And – of course – the WUSV Secretariat General will ensure that new publications and details will not escape your attention.

 

Thank you for you interest and we do hope that the event will find wide interest. For your convenience we do once again attach the preliminary registration forms which we kindly ask you to return by the end of the month of March 2021 – even if you do not intend to register competitors –  and support our friends in Spain while planning the most important events of the WUSV plus their own national winner show.

 

With kind wishes,

 

Hartmut Setecki

WUSV Secretary General

Meldeschluss Deadline Registration WUSV World Championship (IP)-2021

Meldeschluss Deadline Registration WUSV World Championship (Universal)-2021


25.02.2021

Se her for informasjon om HBU Sølenuka 2021


07.01.2020

Terminlisten for 2021 er oppdatert. Se Terminliste


20.11.2020

Korrektur nr 2 av terminlisten for jakt- og bruksprøver 2021 er sendt alle avdelinger.


27.09.2020

HS og HBU gratulerer Norgesmester i IGP Ingrid Aurstad :-D🥇🏆.
Hanne Brubak fikk 1 plass i IGP FH :-D🥇🏆
Flere bilder vil bli lagt ut på www.nschk.no og denne siden https://www.nschk.no/nm-2020-igp3-sl3-igp-fh2-29422s.html.
Gratulerer til deltagere med fine resultater og gjennomføringer.
Takk til avd. Romerike og LL Alme for bra gjennomføring,
og en stor takk til alle som bidro med å få dette gjennomført.

 


06.07.2020

Forslag på nytt brukshundprogram finner du her 


11.06.2020

HBU skal arrangere Schäfer NM IGP og IGP FH 25-27 september. Mer info kommer så snart det foreligger.Del denne siden med andre!

Share on Facebook

Personvernerklæring

Logg inn